Еминем толку многу мрази еден од неговите најголеми хитови што веќе воопшто не го изведува.

Тоа е Cleanin’ Out My Closet од 2002 година, во која Еминем се изедначува со неговата мајка, Деби Нелсон. Во песната, тој ја нарекува својата отуѓена мајка себична кучка за која се надева дека ќе изгори во пеколот и вети дека никогаш нема да ја види својата ќерка Хејли.

Еминем и се извини на мајка си десет години подоцна во песната Headlights.

Веќе не ја изведува првата песна и, како што вели, се чувствува лошо кога ќе ја слушне на радио.

Во песната Headlights, Еминем дополнително го објасни својот гнев кон мајка си и опиша некои инциденти од неговото детство, како што е исфрлен од дома на Бадник, бескрајни тепачки во семејниот дом и настанот по кој заврши неговиот помал брат во згрижување.

Песната Cleanin’ Out My Closet има 360 милиони прегледи на YouTube.