Експертски тим на Светската здравствена организација (СЗО) денеска пристигна во Кина, за да ја почнат долгоочекуваната истрага за потеклото на коронавирусот.

Кинеските државни медиуми јавија за доаѓањето на 10-мина експерти во Вухан, додавајќи оти тие ќе останат еден месец во градот каде што коронавирусот прв пат беше детектиран кон крајот на 2019 година.

– Advertisement –

Прикажи повеќе