ЕКСПЕРТ ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ЖИВОТНИТЕ, Каролин Ментејт објасни како нашите четириножни пријатели ги изразуваат своите емоции, објаснувајќи дека кога знаете да го читате нивниот говор на телото, лесно е да препознаете дали се тажни, лути или кого сакаат. Ментејт ги сподели со Mirror знаците дека вашето куче навистина ве сака, па не мора повеќе да ги преиспитувате нивните чувства.

Кога очите му се топли и нежни

„Љубовта е прилично лесно да се забележи кај повеќето кучиња, бидејќи речиси секој дел од телото на вашето куче покажува што чувствува. Нивните очи се топли и меки кога ве гледаат и изгледаат како нивните зеници да се проширени. Честопати дури и ги затвораат очите во задоволство“, откри таа.експерт.

Кога веѓите, усните и челото му се опуштени

„Челото и веѓите им се опуштени, а ушите им се движат напред-назад, исто така на нежен и опуштен начин“, додаде таа. Покрај очите, ушите и веѓите, љубовта на кучето можете да ја видите и во неговата насмевка. Иако кучињата генерално не се насмевнуваат како нас, Керолин вели дека кога кучето е покрај саканата личност, нивните усни ќе бидат опуштени.

Кога не е вкочането

“Кога станува збор за нивните тела, тие покажуваат љубов кога се движат смело и без да се нишаат. Кога одат кон некој што го сакаат, никаде не се вкочанети во грбот или нозете, иако често среќно потскокнуваат”, објаснила Каролин.

Кога замавнува со опашката

Секако, не смееме да заборавиме да мавтаме со опашката, иако експертот нагласува дека е неопходно да се погледне целото тело пред опашката. „Кога кучето е со некој што го сака, неговата опашка е обично на средна висина и се ниша според ритамот на неговото тело или намерно мавта од страна на страна. Дури и кога кучето мавта со опашката, неговата опашка е сè уште опуштена и не е вкочанета. .