Дознајте што ви носи египетскиот хороскоп за есента 2022 година.

Египетскиот хороскоп се смета за еден од најстарите, а се смета и за еден од најточните. Можете да барате соодветен знак по датум на раѓање и да дознаете што ви предвидува хороскопот во есента 2022 година.

Нил

1-7. 19-28 јануари. 1-7 јуни. 18-26 септември. ноември

Оние кои се родени на овие датуми од годината се покровители на Нил, најдолгата река, како и нејзиниот бог Хапи, кој се смета за еден од главните во египетската митологија. Овие луѓе се енергични, претприемнички и корисни во секое опкружување и општество. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е постојано да се движат, односно да ги развиваат своите вештини бидејќи така ќе постигнат успех.

Амон-Ра

8-21. 1-11 јануари. февруари

Ако вашиот датум на раѓање паѓа на овие датуми, вие сте под покровителство на богот на сонцето Амон Ра. Во египетската митологија бил претставен како заштитник на сите луѓе на Земјата, бил еден од најмоќните богови.Тоа се мудри луѓе, со силни дипломатски вештини. Совет на ѕвездите е дека во есента 2022 година повеќе потпирајте се на својата интуиција, а не на туѓите приказни.

Мут

22-31. јануари, 8-22. септември

Мут е божица мајка, која е прикажана со двојна круна на главата. Овие луѓе имаат добро здравје, силен дух, емотивни се и бестрашни. Тие често избираат професии каде што треба да ризикуваат, за да им го подобрат животот на другите. Совет за есента 2022 година е помалку да зборувате и повеќе да работите. Ги очекува голем успех и прилив на пари.

Геб

12-29. 20-31 февруари. август

Родените во овој знак се под влијание на богот Геб. Ова е најљубезниот бог, тој беше наречен и „принц на принцовите“. Тие се карактеризираат со дарежливост и префинетост. Имаат силна емпатија, а советот на ѕвездите за есента 2022 година е да црпат енергија од природата. Неопходно е да поминуваат повеќе време на отворено и да ја менуваат исхраната.

Изида

11-31. 18-29 март. 19-31 октомври. декември

Изида е најпочитуваната божица во древниот Египет. Таа се смета за симбол на женственост и мајчинство, како и заштитничка на робовите, грешниците и сите угнетени. Вообичаено, за девојките и жените родени во овој знак љубовта е главната работа во животот, тие не можат да живеат без неа и лесно се заљубуваат. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е да бараат исполнување во професионалниот живот, сериозно да се посветат на работата, бидејќи во спротивно може да бидат разочарани.

Озирис

1-10. март, 27-18 ноември. декември

Ако сте родени на овие датуми, вашиот покровител е Озирис – богот на повторното раѓање, судија на сите души. Можеби ова е еден од најмистериозните и најмистичните богови во митологијата на Стариот Египет. Затоа и не е изненадување што родените во овој знак ги „читаат“ луѓето околу себе, малку е што може да се сокрие од нив. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е да направат план за иднината и строго да се држат до него, потребна им е структура во животот.

Тот

1-19. 8-17 април. ноември

Родените на овие датуми се заштитени од Тот, древниот египетски бог на мудроста и знаењето, кој бил покровител на библиотекарите, научниците и филозофите.Овие луѓе обично се многу интелигентни и дарежливи. Тие се подготвени да ги споделат своите таленти, знаење и материјални работи со сите луѓе. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е да избегнувате потпишување важни хартии. Следните месеци се за стекнување знаење, а не за богатство.

Хорус

1-7. 20-30 мај. 12-19 април. август

Хорус е богот на небото, сонцето и ѕвездите, кој бил толку почитуван во древниот Египет што фараонот бил претставен како негова инкарнација. Се чини дека ништо и никој не може да ги спречи овие луѓе: тие си поставуваат цел и одат кон неа, не забележувајќи пречки. Тие исто така изгледаат како големи сонувачи. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е да ги подобрат односите во семејството, со својата дарежлива природа и мудри совети ќе најдат решение за секој проблем.

Анубис

8-27. мај, 29-13 јуни јули

Според древната египетска митологија, богот Анубис бил водич на мртвите до задгробниот живот. Но, ова не е застрашувачки знак. Родените во овој знак обично секогаш ги штитат слабите, се борат против неправдата. Ова е нивната главна цел во животот. Тие можат да бидат добри полицајци, адвокати, судии или одлични родители и пријатели. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е да ја разголите душата пред пријателите и партнерот. Така ќе се отстранат блокадите кои долго време ги чувствуваат.

Комплет

28-18 мај. Јуни, 28-2 септември. октомври

Родените на овие датуми се под влијание на Сет – богот на гневот, бурата и хаосот во митологијата на древниот Египет. Овие луѓе, како и нивниот покровител, се амбициозни, инвентивни и самоуверени. Тие по природа се освојувачи. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е да не барате пречки таму каде што ги нема и да не создавате конфликти без реални причини. измерете еднаш, исечете три пати.

Бастет

14-28. 23-27 јули. септември, 3-17. октомври

Бастет е божица на радоста, забавата, љубовта, плодноста и огништето. Таа е прикажана како жена со глава на мачка или лавица. Жените родени во овој знак сакаат удобност, семејство, а работата е голем извор на радост за нив. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е да избегнувате стрес, а најдобро би било да бидете физички активни. Среќата ги следи на љубовно поле.

Секмет

29-11 јули. август, 30-7 октомври ноември

Родените на овие датуми се под влијание на Секмет, древната египетска божица на војната и раздорот. Овие луѓе обично се многу импулсивни, страсни и горди. Но, и покрај ова, тие секогаш се опкружени со пријатели кои ги гледаат како лидери. Советите на ѕвездите за есента 2022 година е внимателно да ги слушаат можностите околу нив, особено на работа. Успехот и напредокот во кариерата им се напишани, само треба да бидат на вистинското место во вистинско време.