Одделете ги садовите во кои ќе ги ставите тортиљите и чувајте ги во нив за да бидат секогаш при рака.

Состојки:

4 тортиљи
тост сирење
200 гр шунка

Начин на подготовка:

Ставете малку масло во тавата да се загрее, а потоа омекнете ја тортиљата во неа од двете страни. Кога ќе се загрее, потребно е да додадете шунка на неа и нека се загрее уште малку, а потоа додадете тост сирење, изрендано или на парчиња. Треба да ја свиткате тортиљата во саканата форма, а потоа да ја свртите на другата страна. Кога ќе видите како се топи сирењето, време е да ги отстраните од огнот.