Иако голем број прототипови без возач веќе успешно ги поминаа своите први тестови на јавните патишта, овој пример досега е најблиску до она што нѐ очекува во иднина. Deeproute.ai објави видео од тест рутата, каде што прототип на автономно возило успешно ги надминува сите предизвици во возењето без учество на возачот.

На пробната патека долга 22,5 километри во деловната зона на кинескиот град Шенжен, прототипот опремен со систем за автономно возење на ниво 4 успешно ги надмина сите предизвици на сообраќајниот метеж. Да потсетиме, Шенжен со 17,5 милиони жители е четврти по големина кинески град, а автономното возило мина низ специјално избраната зона без и најмала грешка за околу еден час.