И покрај несмалениот број нови инфекции и смртни случаи од коронавирус, црногорското Министерство за здравство ги попушти епидемиолошките мерки во 10 градови и општини.

Од утре, терасите на кафеаните ќе бидат отворени, а граѓаните ќе можат да се движат од своите домови до 22 часот во Подгорица, Бар, Колашин, Мојковац, Бјело Поjeе, Андријевица, Плјевјин, Беране, Улцињ и Цетиње.

Како што рече министерката Јелена Боровиниќ Бојовиќ на прес-конференцијата, овие мерки ќе важат до 9 април.

Во другите општини, мерките остануваат непроменети.