Агенцијата за патна инфраструктура на Бугарија објави јавен повик за изработка на идејно-технички проект за изградба на најновиот автопат во Бугарија – од Дупница до Гуешево, односно границата со Македонија, пренесува ТВ 21.

Новиот автопат ќе биде долг околу 62 километри и ќе овозможи брза врска со нашата земја.

Проценетата вредност за реализација на проектот е 1.58 милиони евра без ДДВ, а рокот за тоа е пет месеци.