„Веќе не верувам дека постојат огнените“, вака одговори Артан Груби на новинарско прашање, дали т.нар. огнена група и нејзините барања ќе бидат дел од разговорите на денешната седница на Централното претседателство на ДУИ.

Груби рече дека ќе се разговара за „Фронтот за Европа“ после заокружувањето на парламентарното мнозинство и обезбедување  стабилно парламентарно мнозинство.