Во чест на Илинден, амбасадорката на САД во земјава Кејт Брнз денеска положи свежо цвеќе на Меморалниот центар на АСНОМ.

Честит Илинден! Претставници на Амбасадата, исто така, се приклучија на официјалните церемонии во Крушево и Пелинце во чест на оние кои се бореа за независност, се вели во објавата на фејсбук-страницата на Амбасадата на САД во земјава. Амбасадорката Брнз положи цвеќе на Меморалниот центар на АСНОМ