Од американската амбасада за Радио Слободна Европа соопштија дека за повикот на Русковска, станува збор за прашање за надлежните органи.

„Се чини дека ова прашање е тековен процес и е прашање за надлежните органи да го решат. Амбасадата на САД е вложена во унапредување на владеењето на правото во Северна Македонија и ги поддржува напорите на властите и на правосудството за обезбедување на транспарентност и отчетност кај институциите и внатре во нив“, се вели во одговорот на американска амбасада