САД го назначиле новиот амбасадор во Севернс Македонија, објавува порталот Алмакос.

Според овој портал, на местото на актуелната амбасадорка Кејт Мери Брнз, исто така доѓа амбасадорка.

Станува збор за Анџела Прајс Агилер, која е номинирана денеска од америчкиот претседател, Џо Бајден.

Таа и порано служела во амбасадата на САД во Скопје и е одличен познавач на состојбите во нашата земја и во регионот.