Доколку во организмот наесен внесувате одредени намирници кои изобилуваат во витамини подобро ќе го подготвите организмот за зимата.

Есента е вистинското време да се подготвите за студените зимски денови, што подразбира и подготовка на оргамизмот и за можни настинки.

Нутриционистите тврдат дека постојат седум намирници кои треба да се консумираат

Мандарини

Јаболко

Портокал

Калинка

Зелка

Спанаќ

Цвекло