Самиот март е исклучително позитивен месец, но за жал, содржи денови кои можат да се окарактеризираат како многу опасни

Март 2023 година е нормално позитивен месец, кој можете да го видите во месечниот хороскоп, но од друга страна, содржи 6 исклучително опасни датуми на кои треба да обрнете внимание:

2 март е најопасниот ден во месецот

Најпрвин на 2 март Меркур ќе се пресели во знакот Риби каде ќе остане до 18 март. Меркур во Рибите е секогаш лош, бидејќи оваа планета ја губи сета своја енергија и сила. На 2-ри март и следните неколку недели потрудете се во никој случај да не трошите многу пари. На 2 март можете да си направите многу штета со брзање, завист и лаги.

Второ, на овој ден Венера ќе се приклучи во врска со Јупитер. Овие две планети ќе ги здружат силите за да ги направат нашите животи помалку предвидливи. Венера, меѓу другото, ќе не лиши од самодоверба и ќе не направи бесчувствителни и досадни.

Овој аспект е опасен за финансискиот сектор. Овие планети ќе не лишат од креативна енергија, ќе ни ги уништат соништата и ќе не натераат да го бараме најлошото во луѓето и настаните.

15 март

Уште еден спој, овојпат го вклучува Сонцето. Ќе биде многу непредвидлив и емотивен ден во кој ќе бидеме опкружени со илузии. Луѓето ќе изгубат сочувство, ќе престанат да размислуваат и само ќе дејствуваат под влијание на лошата енергија. Внимавајте, бидејќи на 15 март може да ви се вратат старите лоши навики. Обидете се да се спротивставите на желбата за она што ве прави послаби и го уништува вашето здравје, ве лишува од среќа.

17 март

Сонцето и Меркур повторно ќе ни ги пореметат плановите, ќе ни наштетат на самодовербата и ќе почнат да „ни ставаат нога“. Пазете се од скандали и озборувања на овој ден. Не верувајте никому освен себеси и не се обесхрабрувајте ако нешто тргне наопаку. Следниот ден ситуацијата ќе се подобри и се ќе се нормализира.

25 март

25 март е опасен ден, бидејќи Марс е речиси целосно лишен од сила под влијание на елементот Вода, претставен со Рак. Планетата ќе остане во овој знак до 19 мај, но најопасно време е првиот ден и првата недела од нејзиниот престој во Рак.

Повеќето луѓе на планетата ќе почувствуваат како нивната сила ги остава на 25 март. Од една страна, тоа ќе биде добро, бидејќи конфликтите привремено ќе престанат, но во исто време, продуктивноста драстично ќе опадне.

28 март

На овој ден луѓето ќе изгубат мерка за се. Луѓето ќе станат поагресивни, помалку приспособливи. Жалбите ќе траат подолго. На 28 март, астролозите не ве советуваат да одите на долги патувања. Ако поминувате многу време во возење. Обидете се да ги следите правилата на патот.

30 март

Ова ќе биде ден на сериозни животни промени и трансформации кои практично не зависат од нас. Венера ќе не лиши од желбата и силата да се спротивставиме на овие спонтани промени кои можат да предизвикаат уште поголеми проблеми.