Смарагдната година се најавува како многу среќна за најпрогресивниот знак во Зодијакот.

Најпрогресивни, најориентирани кон иднината, подготвени да живеат во 22-от век! Затоа, за нив даровите од големиот мецена Јупитер кои се очекуваат во 2021 година се навистина богатство – астролозите велат дека ќе биде Смарагдна година за родените во знакот на Водолија!

Да почнеме со објаснување за тоа што значи Смарагдна година. Се смета дека е година во која сите 12 месеци ќе бидат среќни за избрани луѓе, така што тие може да се сметаат за вистински космички кралеви и кралици.

Во 2020 година, која беше тешка година за сите нас, Јарците се најдоа во оваа елитна ситуација и, иако имаше и многу Јарци кои се соочија со тешкотии, астролозите сепак велат дека биле поштедени од уште потешки исходи. Сега е време да се предаде престолот на Водолијата, на која ѝ се отвораат многу среќни прилики.

Пред вас се широки можности, бројни шанси за патување, но и најважната пресвртница во животот – можноста да ја запознаете вашата вистинска љубов.

Ако веќе сте во среќен брак, сметајте на принова, како и многу слободно време што ќе можете да го поминете со партнерот и децата, што е богатство што денес многумина го немаат.

Во деловна смисла, едноставно ќе напредувате, а ова особено важи за оние кои лесно се прилагодуваат на новите технолошки промени и работната атмосфера.

Водолијата важи за знак кој е најподготвен да живее „во иднината“, а сега тоа е потребно за успех и среќа.

Смарагдната година за Водолијата исто така, претставува пресвртна точка важна за ерата на Водолијата. Многу планети транзитираат низ овој воздушен знак, така што целото општество се свртува кон нејзините визии за напредок.

Затоа, подгответе се да постигнете сè што сакате, само имајте на ум дека можеби ќе треба да почекате некое време за реализација. Во првата половина на годината, Сатурн и Јупитер се во опозиција, така што некои Водолии нема да чувствуваат доволно енергија во јануари и февруари. Сепак, веќе во средината на март, космичките сили ќе „смекнат“, Јупитер се оддалечува доволно далеку од прегратките на Сатурн и – светот ќе биде пред вашите нозе!