11-годишно момче стана сензација меѓу туристите во Боливија.

Со малку игра со перспективата, Питер Кондори прави креативни фотографии од посетителите во солените садови во близина на езерото Салар де Ујуни.

Детето ги фотографира туристите заедно со играчка диносаурус или шише пиво, кои изгледаат многу пати поголеми од нивната вистинска големина.

11-годишниот фотограф вели дека благодарение на своето хоби му помага на семејството да купи храна, чија цена е висока поради инфлацијата во Боливија.