реклама

Кафето е несомнено еден од омилените пијалоци на повеќето луѓе, а многумина не можат ни да замислат да го започнат денот без него. Сепак, регистрираната нутриционистка Мекензи Бурџис нагласува дека постојат одредени адитиви кои луѓето често ги ставаат во кафето, а кои таа не ги препорачува.

Иако бројни студии покажуваат дека секојдневното консумирање кафе го намалува ризикот од развој на дијабетес тип 2, ја подобрува будноста и може да ни помогне подобро да ги решиме проблемите и да размислуваме креативно, додавањето одредени работи во шолја кафе може да негира некои од придобивките. Еве три работи кои Бурџис вели дека не треба да ставаме во кафе ако се трудиме да ги задржиме неговите здравствени придобивки:

реклама

крем за кафе
шеќер
вештачки засладувачи

Како што објаснува нутриционистот, овие додатоци може да доведат до зголемен ризик од дијабетес и срцеви заболувања, откажувајќи ги сите придобивки што ни ги дава кафето.

реклама