Ако сте љубители на тестенини, ова ќе ви стане омилен оброк. Макарони и мелено месо печени во рерна се едноставен рецепт кој се подготвува брзо, а вкусот ги воодушевува сите.

Додадете сирење во бешамел сосот и ќе добиете кремаст бел сос кој само ќе го подобри вкусот на вака подготвените тестенини.

Состојки:

2 главици кромид

2 чешниња лук

400 гр мелено месо

3 домати

20 гр доматно пире

сол, бибер

мајчина душица

црвен пипер

500 гр тестенини

Подготовка:

Пропржете сецкан кромид и лук, па додадете мелено месо.

Кога месото се пржи, додадете сецкани или мелени домати и доматно пире.

Измешајте се убаво, а потоа зачинете.

Згответе ги макароните.

Растопете го путерот, па додадете го брашното и измешајте.

Кога ќе се згусне и потемни, истурете го млекото, но не престанувајте да мешате.

Додадете го сирењето и добро соединете.

По неколку минути, кога сосот е готов, истурете ги макароните.

Комбинирајте, па истурете половина макарони во подмачканата тава, потоа меленото месо и останатите макарони.

Посипете со рендано сирење и печете на 200 ° C околу 20 минути.