Ова јадење најдобро е придружено со чаша квалитетен каберне совињон, црвено вино кое совршено ќе ја избалансира оваа количина различно месо.
Состојки: 400 грама свинска кременадли, 6 зелени свежи пиперки, 2 црвени пиперки, 250 грама говедско бифтек, 1 домат, 200 грама мелено месо, 1 главица кромид, 200 грама јагнешки црн црн дроб, 4 цреши 200 милитри кромид, павлака, 1 јајце, магдонос, ливчиња целер, 1 коцка за супа од пилешко и 1 говедско месо, лажичка мешавина од зачини, масло, сол, мелен црн пипер
Упатство: На скара се пече парче свинско и говедско месо, говедски црн дроб и посолени топчиња од мелено месо. На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид. Кога ќе омекне, додадете парче пиперка, домат, сечкан лук, магдонос, целер, зачинете со мешавина од зачини и додадете го пропрженото месо. Додадете сол, бибер и претходно сварена супа.
Ја пренесуваме содржината во земјен сад. Печете 1 час на 200 степени. Измешајте ги жолчките и павлаката, па додајте ги во земјениот сад. Вратете се во рерна и печете уште 15 минути.
Послужете во сад и украсете со гранчиња француски магдонос.