Вкусна, лесна и идеална за попладне.

Состојки за тесто:

2 белки

2 лажици шеќер

2 жолчки

2 ипол лажици брашно

Состојки за фил:

100 грама топено бело чоколадо

3 жолчки

50 гр. шеќер

250 мл. млеко

1 кесичка желатин

Како дополнителна состојка ќе ви бидат потребни јагоди.

Подготовка:

Измешајте ги состојките за тестото и ставете ги во калап. Печете на 180 степени 8 минути. Додека е тестото топло, ставете врз него 2-3 лажици студено млеко.

Матете ги жолчките со шеќерот и додадете го млекото. Варете додека смесата не се згусне. Во неа додадете го стопеното бело чоколадо и активираниот желатин. Филот убаво да се соедини. По надворешниот дел на калапот наредете јагоди, па ставете го филот. По желба јагоди може да додадете и во средина на филот.

Оставете да се излади. Декорирајте по желба.

Наздравје.