реклама

Знаците од духовниот свет доаѓаат во многу форми и одговорот на прашањето за значењето на наоѓањето банкнота или паричка е сами да го сфатите.

Ако шетате низ градот и наидете на паричка или банкнота на земја, веројатно ќе се наведнете и ќе ја земете со насмевка, не свесни за фактот дека можеби има подлабоко духовно значење. Ако сте целосно без пари и не сте сигурни дека ќе купите храна за следната недела, сметката што сте ја нашле на пат е всушност знак.

реклама

Еве што може да ви помогне да го најдете одговорот:

Кога ќе најдете пари, обидете се да запомните било што, бидејќи тоа обично укажува на суштината на пораката. Исто така, погледнете ја сумата, односно бројот на банкнотата или паричката и проверете што ви кажува тој број.

реклама

Гледајте низ призмата на нумерологијата: некои бројки можеби само сакаат да запомните да останете позитивни, други може да бидат знак за забавување и размислување за тоа како ги толкувате работите, бидејќи со некои промени можеби ќе можете да најдете решение и свртете ги работите.ваша корист.

Притоа, важно е да го знаете основното значење на бројките, за да можете да ја толкувате пораката:

реклама

Монета со број 1

Бројот еден е поврзан со нов почеток. Тоа е сигнал за нови идеи, но може да значи и успех, достигнувања и напредок. Пронаоѓањето паричка значи дека вашите ангели и духови ве водат и насочуваат така што вашата нова идеја ќе ви донесе успех и дека треба да останете позитивни.

Покрај тоа, бројот еден значи и единство – тоа може да биде потсетник дека сте поврзани со духовите и вашите најблиски. Не само тоа, тоа значи дека можете да се откажете од вашиот страв и да започнете од почеток.

Пари со број 2 (20, 200, 2000)

Оваа бројка ја носи пораката дека независноста е важна, нема ограничувања. Има и други луѓе околу нас, така што втората лекција е да станеме важен дел од групата – помала група како што се семејството или пријателите, или поголема како заедница или деловни здруженија.

Човекот што ќе најде паричка со бројот 2 мора да научи да се прилагодува, да служи и да смета на другите луѓе со кои е поврзан на различни начини и за различни цели. Затоа, таа мора да ја научи важноста на односите со другите и да ја усвои идејата за соработка.

Други значења: двојност, дистрибуција, поларитет, избор, бременост, соработка, услуга, хармонија, поддршка, чекање, дипломатија, трпение, видовитост, интуиција, приспособливост, емпатија, партнерство, посредник, споредба, приемчивост, помошник, собирање, репродукција, избалансиран спротивно, потсвесна меморија, позитивност и негативност.

Пари со бројот 5 (50, 55, 500)

Ви кажува дека има време за проширување, растење, соочување со промени, неочекувани настани и авантури. Ова обично му дава моментум на имотот за која било насока на движење, способност да се постигне речиси сè што дозволуваат можностите. Животот може да биде многу возбудлив. Не, лекцијата е многу потешка: човек мора да се научи на конструктивна употреба на слободата.

Пораката е дека не смеете да ги трошите своите многубројни таленти, ниту да ги злоупотребувате можностите што ви се нудат; не смеете да се предадете на задоволување само на телесните задоволства – храна, секс, алкохол, дрога. Човек не смее да го троши или да го троши својот потенцијал и да заврши во фрустрација. Таа мора да го подигне своето постоење на повисоко ниво, користејќи ја својата слобода на продуктивен начин.

Други значења: авантура, промена, слобода, истражување, разновидност, сензуалност, одвоеност, љубопитност, искуство, периодичност, трагач по знаење, учител на знаење, патник, имагинација, невиност, разиграност.

Пари со бројот 10 (100, 1000.)

Бројот 10 е буден број кој бара од вас да обрнете внимание, што значи дека треба да им верувате на вашите инстинкти и да продолжите напред со вашата одлука. Тоа исто така значи дека имате поддршка од духовите и работите ќе функционираат и ќе се одвиваат онака како што сакате.

Треба да се ослободите од секој страв што ви го обзема срцето бидејќи духовите ве набљудуваат и ви помагаат во многу работи. Тоа значи дека ќе доживеете позитивни промени кои сакате да ги постигнете во вашиот живот. Треба да останете фокусирани на целта и да постигнете успех, пренесува порталот Атма.

реклама