реклама

Ако ја земеме предвид традиционалната кинеска медицина, знаеме дека часовите во кои обично се будиме кажуваат многу за нашата благосостојба – и физичка и ментална. Дознајте што значи ако често се будите помеѓу 1 и 3 часот по полноќ или помеѓу 3 часот наутро и 5 часот по полноќ.

Според принципите на традиционалната кинеска медицина, секој орган на телото треба да има одреден час или дел од денот кога неговата енергија е на својот врв, а секој дел од телото е поврзан и со одредени емоции, пренесува порталот Sensa.

реклама

Ако често се будите помеѓу 1 и 3 часот наутро, според принципите на кинеската медицина, тоа значи дека вашиот црн дроб е преоптоварен. Црниот дроб е одговорен за детоксикација на нашето тело и обработка на емоциите секоја вечер. Можеби еден ден претходно сте јаделе нешто што не одговара на вашето тело, сте испиле премногу алкохол или носите нерешен гнев или многу стрес и напнатост.

Ако често се будите помеѓу 3 и 5 часот наутро, според принципите на кинеската медицина, тоа би требало да укажува на нерамнотежа во белите дробови или на вашето дишење. Нешто веројатно ја попречува вашата способност да дишете длабоко и правилно, што може да се манифестира како отежнато дишење, кашлање, астма или брзо разболување.

реклама

Според принципите на кинеската медицина, ова треба да биде поврзано и со емоционалните фактори, особено со тагата од справувањето со загуба или тага.

Се препорачуваат вежби за дишење или други вежби за релаксација. Во исто време, треба постојано да го одржувате вашето тело топло за да им помогнете на белите дробови да го наполнат вашето тело со кислород. Исто така, важно е да му се доверите на некого за вашите чувства, да разговарате со таа личност и да размислите што друго би можело да ви помогне за вашата емотивна страна да биде соодветно поддржана.

реклама