Шпанија од денеска одлучи корона вирусот да го третира како сезонска болест, слична на грипот. Оние кои ќе бидат заразени со Ковид 19 и имаат благи симптоми може да продолжат да водат нормален живот. Тестовите и изолацијата дома не се потребни.

Досегашните мерки ќе продолжат да важат само за оние кои се изложени на висок ризик. Единственото нешто што останува од поранешните рестриктивни мерки во Шпанија е носењето маска на јавни места, како во автобуси, авиони и возови. /Алсат.мк

Прикажи повеќе