Јас лично ве качив на бина кога станавте градоначалник и се договоривме да бидете чесен и нормален градоначалник, му рече кандидатот за градоначалник на ДОМ и ЛДП Бени Шаќири на скопскиот градоначалник Петре Шилегов на дебатата на Телма.

-Но, вие може сте добар правник, но испаднавте лош градоначалник – му рече Шаќири, додавајќи дека Шилегов лаже и дека не остварил ништо од ветувањата.