Рекордно долгиот висечки пешачки мост се наоѓа на североистокот на Чешка, јавува Анадолија.

Skybridge 721 е најдолгиот висечки пешачки мост во светот. Долг е 721 метар и се наоѓа на надморска височина од 95 метри помеѓу два планински сртови – Орао и Јесенице.

Се наоѓа во близина на одморалиштето Долни Морава, на околу 200 километри од Прага, во близина на границата со Полска.