реклама

НЕ е чудно да се размислува за свет полн со позитивни работи. Сепак, не смееме премногу да се препуштаме на ова, бидејќи многу лесно би можеле да добиеме тежок удар од реалноста. Рибите, како познати сонувачи, често се ставаат во ситуации кои ги сметаат за идеални, но гледајќи ја реалната слика добиваат увид во светот полн со неправди кои тешко ги погодуваат. А зошто Рибите толку многу страдаат кога се работи за неправда, ни кажуваат овие четири причини.

Емоционална длабочина

реклама

Рибите се познати по нивната способност да чувствуваат емоционални струи што многу други не можат. Нивната природна емпатија ја прави неправдата лична и болна на начин што другите можеби нема да го разберат. Кога Рибите гледаат неправда, тоа длабоко ги погодува и често чувствуваат потреба да и се спротивстават.

Идеализам и имагинација

реклама

Тие често го гледаат светот низ очила во розови бои, замислувајќи како може – и треба – да изгледа. Оваа визија за идеален свет ја прави реалноста на неправдата уште понеподнослива. Неправдата им противречи на нивната идеализирана слика за светот и ги поттикнува на акција.

Помагање на другите

реклама

Тие се природно склони кон помагање на другите. Тие често се чувствуваат како да имаат цел да ги исправат грешките и да воспостават рамнотежа. Неправдата што ја гледаат во светот е едноставно нешто на кое не можат и нема да останат рамнодушни.

Чувство на поврзаност

Врската е едно од карактеристичните и вродени чувства на Рибите и им овозможува лесно поврзување со луѓето околу нив. Неправдата, направена на еден или повеќе луѓе, им одекнува на глобално ниво. Тие ја гледаат пошироката слика и разбираат дека борбата против неправдата е важна не само за еден или повеќе поединци, туку и за човештвото како целина.

реклама