Малку фалеше македонската Фаланга да влезе во физичка пресметка со црногорските репрезентативци по завршување на мечот и тоа само поради сељачкиот потег на црногорскиот репрезентативец Ласица, кој плукна кон македонските навивачи доволно за да ги расбесни.

Екс-вардарецот Шеваљевиќ и голманот Симиќ, чиј татко беше тренер на голманите во Вардар ја смирија ситуацијата заедно со обебзедувањето, само поради глупиот и идиотски потег на нивниот сонародник кој ги збесна македонските навивачи.

За среќа ситуацијата брзо се смири, но ќе остане сељачизмот на Ласица.