Огромните пари ги претставува планетата Јупитер. За да видиме што е најдобро да се прави со огромна сума пари, треба да погледнеме како би се чувствувал Јупитер во некои средини под владеење на одреден знак.Дали некогаш сте се запрашале што би направиле доколку добиете огромна сума пари наеднаш? Без разлика дали станува збор за добивка на лотарија или ненадејно наследство, идејата за огромно богатство е секогаш дилема за тоа што понатаму.

Со оглед на тоа што астролошкото учење има одговор на секоја појава, логично е таквата ситуација да може да се анализира. Што би направил некој во дадена ситуација конечно одредува личен хороскоп, но ако ги анализираме огромните пари како феномен, тогаш постои астролошки поглед каде е најприродно да се вложат тие пари и во која средина би се намножиле.

Огромните пари ги претставува планетата Јупитер. За да видиме што е најдобро да се прави со огромна сума пари, треба да погледнеме како би се чувствувал Јупитер во некои средини во кои владее одреден астролошки знак, со напомена дека додека е Јупитер во Лав, Девица, Вага и Шкорпија се испуштени бидејќи овие знаци не се најповолни за вложување голем капитал, парите не се множат драстично во нив.

Овенот претставува лична волја, брзина и импулсивност. Јупитер се чувствува добро во тој знак, но неговото проширување е краткотрајно. Тоа значи дека и најголемата сума пари може да се потроши пребрзо ако се чува при рака.

Бикот ги претставува банките, храната. Големите пари (Јупитер) во околината на Бик се безбедни, но не носат голема лична корист. Бидејќи Месечината (недвижен имот) е возвишена во овој знак (најсилниот ефект), тоа покажува дека е поволно да се депонираат пари во банка, но потоа да се инвестираат во недвижен имот. Поради присуството на опасното својство Алгол во овој знак, потребно е да се внимава да не започне неговата деструктивна енергија. Значи, не треба да започнувате ништо толку големо за да не може лесно да се контролира, бидејќи воздигнувањето на Месечината во знакот Бик укажува на опасност од претерување.

Близнаците го претставуваат соседството, браќата, сестрите и сообраќајот. Јупитер е во егзил во овој знак, па тоа значи дека не треба да се вложуваат пари во ништо поврзано со таа симболика. Протерувањето опишува дека парите нема да ја најдат својата цел и дека ќе се потрошат премногу брзо. Исто така, Близнаците зборуваат и разговараат, а за да се избегне неповолна енергија, никому не му кажуваат големи пари.

Ракот владее со четвртото поле. Во овој знак Јупитер е возвишен што е најповолно за она што го анализираме. Претерувањето на Јупитер вели дека во амбиентот на симболиката на овој знак може да се очекува процут и умножување на енергијата на Јупитер, во случајов пари. Значи, најдобро е да вложите многу пари директно во купување на станбени единици или куќи. Таму е најбезбедниот амбиент и гаранција дека енергијата на богатството ќе тече непречено. Во ова, многу е важно да се консултирате со натален (личен) хороскоп, бидејќи ако некое лице има деструктивна енергија во своето четврто поле, тогаш оваа опција е елиминирана.

Јупитер во Јарец е во опаѓање. Тоа значи дека големите пари ќе изгубат вредност ако ги задржиме на куп.

Знакот Риби е во седиштето, па тоа укажува дека многу пари вложени во нешто од симболиката на Риби си го наоѓаат патот. Рибите се затворени институции, хуманитарна работа, религија, здравство. Покрај Стрелец, Рибите укажуваат и на патувања и далечни дестинации.

И, конечно, Јупитер е природниот владетел на Стрелецот, па освен во патувањето, парите најлесно ја наоѓаат својата цел во духовното учење и образование.