Американскиот рагбист на Кентаки Вајлдкетс, Џеј Џеј Вивер призна дека има шест прсти на десната рака.

-Секогаш го криев шестиот прст и не кажав никому за тоа. Како дете, бев задеван, исмејуван поради мојата особеност. Децата ме нарекоа вонземјанин. Не сум единствениот човек со оваа болест. Разговарав со децата за ова и им објаснив дека нема ништо лошо во тоа, изјави Вивер за „ЕСПН“.

Вивер неколку години се обидуваше да ја сокрие својата тајна, но обожавателите го забележаа како на Кефотографиите носи ракавица со шест прсти.