Градоначалникот на мексиканскиот град Сан Педро Хуамелула, Виктор Иго Соса, според стара традиција, се оженил со 7-годишна женка крокодил по име Мала принцеза. Деталите од церемонијата ги открива Дејли Мејл.

За прославата, крокодилот беше облечен во бел фустан, а вилиците беа врзани за безбедност. Свечено облечен, Соса танцуваше во прегратка со својата невеста и не го пропушти бакнежот. Церемонијата беше придружена со гласна музика.

Забележано е дека Малата принцеза во ритуалот ја претставува Мајката Земја, а нејзиниот брак со локален водач го симболизира соединувањето на човекот со божественото. На овој начин, градот се надева дека ќе обезбеди изобилство. Ја молиме природата да ни даде доволно дожд, доволно храна и да имаме риба во нашата река“, објасни Соса.