Екипата на Шкендија во наредните денови ќе се соочи со жестока казна од Фудбалската федерација на Македонија, по инцидентите кои се случија внатре и надвор од стадионот во Тетово, на предизвикот против ФК Скопје. Денеска и утре ќе треба да се чека конечниот извештај на делегатот, комесарот и судиите на натпреварот во Тетово, по што одлуката за казна ќе ја донесе Дисциплинската комисија, но и со сослушување на инволвираните страни.

Advertisements

Според правилата, секој напад врз судијата, страничен или главен, го чека организаторот со суспензија од теренот, каде што се одигра натпреварот. Според оценката на Дисциплинската комисија на ФФМ, казната ќе биде од 2 до 10 натпревари на 100 километри од стадионот во Тетово.

Сепак, казните нема да завршат тука бидејќи, во „менито“ на казни ќе се најадат и повредата на фудбалерот на ФК Скопје на почетокот на вториот дел, потоа пиротехничките средства кои беа фрлени на теренот и кои предизвикаа прекин на натпреварот, како и расистички извици кон други играчи.

Прикажи повеќе