„Украинска правда“ објави дека Денис Киреев, еден од украинските преговарачи вклучени во преговорите со Русија, е убиен во Киев.

Според објавата, Киреев бил убиен додека украинските безбедносни сили се обидувале да го уапсат под сомнение за предавство.

Извори наведуваат дека постојат силни докази дека Киреев изнел тајни информации во Русија. Украинската служба за безбедност имала јасни докази за предавство, вклучително и телефонски разговори.

Прикажи повеќе