Ресторан во Германија наречен „Pizza Wolke“, никогаш не би помислил дека во одреден момент ќе биде дел од меѓународните вести. Во менито на овој ресторан како специјалитет е пица наречена ,,Champignons League“, која веднаш го потсетува познатото натпреварување на УЕФА, Лигата на шампионите.

Во медиумите се пишуваше дека УЕФА покренала правна тема за правата за името, но дека фудбалските власти гарантираат дека такво нешто не е точно, иако во својата реакција појаснуваат дека секогаш се подготвени за заштита на правата за името.

„Благодарение на оваа приказна, некои луѓе ја користат предноста за да привлечат внимание. Секако, УЕФА многу сериозно ја сфаќа заштитата на своите права, но се чини дека е така. УЕФА Лигата на Шампионите може нормално да коегзистира со оваа вкусна пица“, се вели во соопштението на УЕФА.

Прикажи повеќе