Емоционалните врски често се комплицирани, а дамите, колку и да сакаат, не се сигурни што да направат за да станат „центар на светот“ на своите избраници.

Ако сакате да натерате маж да се заљуби во вас, еве три работи што треба да ги направите за да се чувствувате емотивно сигурно и прифатено.

1. Покажете му доверба и почит

Најбрзиот начин да создадете емоционална сигурност во секоја врска е да му верувате на партнерот и да ги почитувате неговите потреби.

Довербата и почитта секогаш мора да одат во двата правци. Ако во неговиот живот има жени со кои сака да разговара и да се дружи, дајте му до знаење дека му верувате и на неговото расудување, а во исто време покажете дека може да ви се верува поради контактот што го имате со другите мажи околу вас. .

Премногу мажи и жени користат љубомора за да манипулираат со своите партнери.

2. Уверете го дека го слушате додека ви кажува нешто

Активното слушање може да биде тешко кога ви се одвлекува вниманието од други мисли или додека нетрпеливо чекате да одговорите на нешто.

Сепак, многу важна потврда е тоа што му давате важност на вашиот партнер и на она што тој го кажува. Ако го прекинете додека зборува, ќе има впечаток дека не го слушате.

Само ако ги слушате внимателно, тие се чувствуваат ценети.

Ако партнерот ви каже каков му бил денот на работа или колку му пречи кога вие не го работите вашиот дел од домашната работа, слушајте што има да ви каже. Наместо да се обидувате да смислите одговор, научете да го исклучувате вашето мислење и фокусирајте се на сите аспекти од она што тој го кажува.

3. Сакајте го поради тоа што е, а не поради неговиот потенцијал

Жените често излегуваат со маж поради неговиот потенцијал, а не поради тоа што е и кој е во моментот.

Веројатно сте слушнале барем еден од вашите пријатели, или можеби дури и самите помисливте на некои од овие работи:

– Не е многу амбициозен, но е нежен и фин. Тој ќе биде одличен татко за неколку години.

Треба да го запрете тоа. Не излегувајте со некој кој може или не мора да биде нешто еден ден.

Секој сака и заслужува да биде сакан таков каков што е, а се што се вашите проекции и очекувања ќе заврши со разочарување.