реклама

ХОРОСКОПОТ може да открие многу за нашето однесување, вклучително и склоноста кон лажење. Важно е да се нагласи дека сите лаги не се исти – понекогаш луѓето лажат за да ги заштитат другите, да избегнат конфликт или да излезат од непријатна ситуација. Според астрологијата, постојат три хороскопски знаци кои почесто од другите се свртуваат кон лажење.

Близнаци

реклама

Близнаците се комуникативни и интелигентни, но често може да се најдат во лаги. Нивната склоност да зборуваат и брзо да ги менуваат мислите и ставовите може да ги доведе до ситуација да ветуваат или изјавуваат нешто, а подоцна да излезат од тоа преку низа „мали“ лаги. Иако во основа се многу шармантни и забавни, Близнаците можат да ги искористат своите комуникациски вештини за да манипулираат со вистината.

Скорпија

реклама

Скорпиите се познати по својата страсна и мистериозна природа. Тие често лажат за да ги заштитат своите тајни и да одржуваат одредена количина на мистерија околу себе. Сепак, нивното лажење често не е злонамерно. Тие едноставно ја ценат својата приватност и понекогаш чувствуваат дека лажењето е единствениот начин да се заштити.

Вага

реклама

Вагите се познати по својата добрина и мирен темперамент. Тие често ќе лажат за да избегнат конфликт или да одржат хармонија во односите. Исто така, тие имаат склоност кон ласкање, што може да резултира со претерување или искривување на вистината. Сепак, важно е да се напомене дека Вагите често лажат со добра намера, во обид да ги заштитат туѓите чувства.

реклама