Еден од најдобрите на мечот со Словенија на ЕП, голманот на Вардар Мартин Томовски изјави иако мечот е загубен, имаат многу позитивни моменти:

Загубивме, но имаше многу позитивни моменти. Игравме побрзо и поубедливо. Одбраната беше на едно повисоко ниво. Едноставно некои моменти на невнимание нè чинеа пораз. Денес е нов ден и ќе се обидеме да ги коригираме сите наши грешки и недостатоци. Верувам дека ќе искористеме што можеме да се радуваме на победа против . Не би се издвоиил јас како заслужен. Одбраната со блоковите и добрата анализа многу ми помогнаа. Очекувавме од каде доаѓаат словенечките шутеви и едноставно бевме спремни на овој предизвик“.