Суперлигата повторно е во центарот на вниманието откако се чинеше дека хипотезата за реализација на амбициозниот проект избледе. Според ,,​​Telegraph,, екипите на Реал Мадрид, Јувентус и Барселона повторно ќе го претстават проектот следниот месец, предизвикувајќи ја повторно УЕФА.

И покрај критиките добиени во моментот на првата презентација и контроверзите што ги предизвика во светот на спортот и пошироко, проектот се чини дека во ниту еден момент не е напуштен. Сепак, има многу работи за разгледување и ќе биде потребно време пред да се спроведе проектот.

Останува да се види како ќе го реагираа Александар Чеферин, со оглед на тоа што претседателот на УЕФА отсекогаш бил категорично против идејата на претседатели на Јувентус, Реал Мадрид и Барселона.

Прикажи повеќе