Овој хороскоп има дури 36 знаци, а е поделен на периоди од по 10 дена.

Жолт нарцис (1 јануари – 10 јануари)

Овој цвет е симбол на летото, топлината и отвореноста. И покрај првиот впечаток дека сте срамежлива личност која не сака да се истакнува – имате храбар пристап кон животот. Вашите дела зборуваат погласно од зборовите и секогаш се трудите да ги исполните вашите амбиции. За вас најдоброто објаснување е наједноставното. Иако сте родени среде зима, избегнувајте ја студената клима.

Чичак (11 јануари – 20 јануари)

Често преземате повеќе обврски отколку што можете да исполните, што може да остави погрешен впечаток, а околината е помалку веројатно да ја забележи вашата добрина. Затоа се стремите кон вниманието на другите. Вие сте многу добар пријател и го поддржувате вашето семејство. Имате развиено чувство за работна етика, но премногу работа може да доведе до здравствени проблеми.

Смиље (21 јануари – 31 јануари)

Скромни сте, но следењето на модните трендови и облекувањето по најнова мода е ваша опсесија. Токму поради оваа опсесија можете да станете предмет на озборувања или љубомора. Не ви е тешко да се справите со „злобните јазици“ и лесно можете да се извлечете од тешките ситуации.

Имела (1 февруари – 10 февруари)

Многу сте љубопитни и подложни на влијанието на околината. Не плашете се од ризик, па жените имела можат да го освојат и најнепристапниот маж. Машката имела е позната по својата убавина. Жените лудуваат по тебе! Сепак, треба да се занимавате со спорт, тоа ќе ви помогне да ја одржите физичката и психичката состојба.

Олеандер (11 февруари – 19 февруари)

Олеандерките се познати како скромни убавици. Се чини дека ви треба заштита, но исто така сте многу способни да се спротивставите. Вие сте многу вредна и издржлива личност, имате неисцрпен извор на внатрешна сила. Вашето мото е „како сееш, така ќе жнееш“.

Мимоза (20 февруари – 29 февруари)

Ти си, во вистинска смисла на зборот, чувствителен како мимоза. Многу патите поради неуспесите во животот и сакате поддршка и пофалби. Од друга страна, вие работите многу напорно за „својот леб“ и често сте подготвени да направите посебна жртва за доброто на другите. Луѓето сакаат да ви се обраќаат за помош, а вие сте познати по тоа што никогаш не ги изневерувате вашите пријатели. Склони сте кон срцев удар и чир на желудникот.

Афион (1 март – 10 март)

Невозможно е да се одбраните од вашата убавина и шарм, а штом човек ќе се најде во ваша прегратка – не може да избега. Животот не ви е лесен, често е многу трнлив, но секогаш успевате да се извлечете и да пребродите се. Најважно за вас е да верувате во себе и во своите способности, што ќе ви помогне да постигнете успех.

Љиљан (11 март – 20 март)

Вашата карактеристика е суптилен шарм и префинета чувствителност. Вашите негативни особини се непостојаноста, мистеријата и непредвидливоста, што често може да ги збуни луѓето. Подготвени сте да ги остварите своите амбиции, без разлика на препреките, па луѓето дури и ви завидуваат поради тоа.

Напрсток (21 март – 31 март)

Вие сте многу решителна личност чиј мозок работи со точност на компјутер, а наоѓате решенија и за најтешките проблеми. Можете да предвидите неколку чекори напред. Не можам да ве фатам неподготвен, но постои можност со текот на времето да ви ослабат менталните способности… Склони сте кон силни главоболки.

Магнолија (1 април – 10 април)

Суетата и сеприсутната желба за победа е една од вашите најважни карактеристики. Навикнати сте секогаш да бидете први во се. Ги цените туѓите мислења, но на крајот секогаш правете го она што мислите дека е најдобро. Сепак, вашата позиција во општеството е неизвесна токму поради вашата воздржаност кон добрите совети.

Хортензија (11 април – 20 април)

Вие сте дружељубива, оптимистичка, дарежлива и сочувствителна личност. Недостаток е што сакате да трошите многу и тоа може да биде многу иритирачка карактеристика за оние околу вас. Многу често прославувате нешто, сакате да подарувате и да почестувате луѓе. Сепак, ретко ќе се жртвувате за доброто на долгот.

Џорџина (21 април – 30 април)

Секогаш барајте ја златната средина во секоја ситуација. Среќата ве придружува низ животот и повеќето работи ви успеваат, а вашата мана е што имате многу високо мислење за себе, што понекогаш може да ви пречи реално да ја погледнете ситуацијата. Немајте премногу доверба во судбината, ниту во деловното ниту приватно.

Ѓурѓевак (1 мај – 10 мај)

Вие сте искрена душа со нерасипано срце, која често пати од расипаноста на околината. Една жена од крин мора да има заштитник во нејзиниот живот, кој ќе ја заштити од сите неволји. Имате поголема среќа во бизнисот, но претераната амбиција може да има спротивен ефект и да ве доведе до работ на уништување.

Пркос (11 мај – 22 мај)

Вие сте деструктивна, воинствена личност, која секогаш очекува разочарување, дури и од саканите. Луѓето околу вас имаат проблем да се согласат со вас, и на деловен и на приватен план. Сепак, оние кои ќе успеат да најдат заеднички јазик со вас – можат целосно да ви веруваат, бидејќи во душа сте многу грижливи и вредни. Сепак, поради вашата уникатност, вие самите сте свој најголем непријател.

Камилица (22 мај – 31 мај)

Не е секогаш лесно да препознаете дали сте заљубени или само глумите. И покрај тоа што сте многу привлечни, често сте многу дволични и бесчувствителни. Способни сте да уништите години посветена работа за мала корист и никогаш не знаете како ќе реагирате.

Звончиќ (1 јуни – 11 јуни)

Многу сте конзервативни и секоја најмала промена може да ве исфрли од чекор и да ве фрли во очај. Најдобро се чувствувате опкружени со семејството, дома и од таму ги црпите сите сили и енергија. Претпочитате возови отколку авиони.

Бела рада (12 јуни – 21 јуни)

Не може да се каже дека сте особено храбра или романтична личност. Знаете да бидете срамежливи, тивки, внимателни и внимателни и не сакате да бидете во центарот на вниманието. Сепак, вие многу добро знаете што сакате од животот и што точно ви одговара и затоа можете да постигнете завидни резултати.

Лала (22 јуни – 1 јули)

Вие сте енергична и самоуверена личност, а спротивниот пол буквално ви јаде од рака. Жените лале се многу енергични и посесивни луѓе кои имаат многу високо мислење за себе, а мажите имаат манири и се однесуваат како непоправливи заводници. Доволно е да замавнете со раката и сè околу вас е вознемирено, но многу е тешко да ве натера да признаете грешка, без разлика колку грешите.

Локвањ (2 јули – 12 јули)

Вие сте многу пристапна, сестрана и добронамерна личност. Бидејќи локвата е цвет кој содржи елементи на воздух, вода и земја, вие сте личност која има многу вредности и многу лесно се прилагодува на околината и лесно ги совладува сите препреки. Има многу радост во животот што ја пренесувате на другите луѓе.

Љубичица (13 јули – 23 јули)

Секогаш привлекувате големо внимание. Често стоите настрана и го чекате вистинскиот момент, а кога ќе дојде се покажувате во своето величество, барајќи да ви се признае она што е твое. Добивате се што сакате.

Калинка (24 јули – 2 август)

Како што калинката има трње да брани, твојата одбрана се груби зборови. На прв поглед сте многу опасни, но оние кои ве познаваат подобро знаат дека тоа е само одбранбен механизам. На луѓето им треба многу време за да ве разберат.

Сончоглед (3 август – 12 август)

Знаете колку вредите, конфликтите не ве попречуваат, а успехот не ве заслепува. Кога сте успешни, уживате во вашата моќ. Незапирливи сте, секогаш одите напред, иако понекогаш сте неконзистентни во постапките.

Роза (13 август – 23 август)

Ти си кралицата, сите ти завидуваат, толку многу интриги се плетат околу тебе. Но, вие останувате недопирливи. Недостапни сте, а имате и многу силен карактер, поради што може да имате проблеми со спротивниот пол. Грижете се за вашето здравје, избегнувајте исцрпеност по секоја цена.

Жаворњак (24 август – 2 септември)

Можете да живеете сами и да немате потреба да основате семејство. Многу сте посветени на работата, сè завршувате пред крајниот рок и имате големи очекувања од колегите на работа, исто како и од пријателите. Затоа премногу често се претставувате како жртвено јагне кое страда поради туѓите грешки. Мора да научите и да се браните од обвинувањата на другите. Имате многу добра меморија.

Каранфил (3 септември – 11 септември)

Не е лесно да се најде личност како тебе. Храбар, со толку јасни и едноставни мотиви. Секогаш ги штитите послабите од себе и подготвени сте да се жртвувате за доброто на другите. Знаете да бидете прилично тврдоглави дури и кога грешите. Имате многу силен карактер кој ги привлекува луѓето.

Прекрасни кати (12 септември – 22 септември)

А кога сте на дното и се чувствувате најлошо, успевате да бидете насмеани. Донесувате радост во околината, ценети сте и на деловен и приватен план. Вашиот оптимизам се прелева на другите луѓе. Вие сте природно весела личност.

Планински Чубар (23 септември – 3 октомври)

Вие сте личност позната по префинет вкус и убави манири. Имате многу широки познавања и сте многу добар и посветен работник. Знаете да ги цените своите вештини и сте многу добар пријател со оние за кои се грижите. Вие сте издржливи и толерантни.

Камелија (4 октомври – 13 октомври)

Зад вашиот префинет и елегантен изглед се крие силен карактер, а кога сакате можете да бидете многу тврдоглави. За жените од камелија може да се каже дека имаат машки квалитети на решителност. Имате уметнички склоности и многу развиена имагинација.

Јоргован (14 октомври – 23 октомври)

Јоргованот е симбол на свежина, невиност и вечна младост. Затоа многумина ви завидуваат во изгледот и виталноста. Ако имате љубоморни ривали, најдобро е да ги игнорирате. Имате атрактивен изглед, секогаш пријатно однесување, сакате да им помагате на другите. Сакате да се жалите, што може да ги налути вашите најблиски.

Фрезија (24 октомври – 2 ноември)

Вие сте бестрашни, упорни и многу тврдоглави. Дури и до тој степен да повредам некого. Сепак, околината ве сака (што ви помага во многу случаи), особено на работа. Токму таа наклонетост на околината успевате да ја искористите во ваша корист, но и да ја подобрите вашата личност.

Орхидеја (3 ноември – 12 ноември)

Вие сте многу мистериозна и мистериозна личност, па луѓето понекогаш може да се научат дека сте во облаци, а тие не ве разбираат. Треба повеќе да се движите во друштвото за да ги исполните сите ваши потенцијали. Вашите постојани сомнежи можат да ве доведат во непријатна положба со претпоставените и колегите. Но, најчесто немате проблеми да ги надминете тешкотиите. Вие сте големи љубовници во кревет.

Божур (13 ноември – 22 ноември)

Не мора да се грижите за вашето здравје, ниту пак некои надворешни влијанија можат да ви наштетат. Треба да работите на самоконтрола, особено кога станува збор за разговор за сопствените планови. Имате силна интуиција, па затоа не е невообичаено божурите да бидат психолози, пророци, билкари или јасновидци.

Гладиолус (23 ноември – 2 декември)

Не можете да се пофалите со бројни таленти, но многу сте вредни во работата што ја работите и сте многу доверливи. Со вистинското водство, можете да постигнете многу, но без разлика на се – ќе ја задржите својата скромна природа. Луѓето имаат навика да ви веруваат, бидејќи вие секогаш давате добри совети, па и тие многу ве почитуваат.

Глуварче (3 декември – 12 декември)

Сакате внимание и можете да бидете исклучително екстравагантни. Колку повеќе сте во јавност, толку повеќе имате шанси за успех и многу сте добри во извршувањето на професионалните задачи. Ја сакате природата и топлината.

Лотус (13 декември – 22 декември)

Лотосот е симбол на чистота. Бидејќи имате специфичен начин на размислување, можете да постигнете многу работи. Треба да работите на флексибилност во односите со саканите. Често сте полни со идеи кои никогаш не ги реализирате.

Рунолист (23 декември – 31 декември)

Родените во овој знак се добри пријатели. Вие сте многу доверлива личност. Смирени сте и тактизирани и секогаш имате се под контрола. На деловен план ќе напредувате само во втората половина од животот. Иако смирени, кога сте испровоцирани можете да ја покажете вашата друга страна.