реклама

ХРАБРОСТА е квалитет кој се цени во свет полн со несигурност и предизвици. Но, не сите луѓе се подеднакво смели и храбри. Додека некои со ентузијазам скокаат во непознатото, други се борат со неизвесноста и промените. Но, дали некогаш сте се запрашале дали вашиот хороскопски знак можеби е поврзан со вашето ниво на храброст? Според астролозите, три хороскопски знаци се познати како најголеми кукавици, еве зошто.

Рак

реклама

Раковите се познати по нивната емотивност и длабока поврзаност со семејството и домот. Токму оваа чувствителност ги прави плашливи кога станува збор за соочување со непознати ситуации или промени. Стравот од губење на сигурноста и стабилноста често ги спречува да преземаат ризици. Нивната потреба за емоционална сигурност често ги попречува во нивниот личен и професионален развој.

Девица

реклама

Девиците се перфекционисти кои се трудат да го контролираат секој аспект од нивниот живот. Нивниот страв од неуспех и критики ги прави многу претпазливи во донесувањето одлуки. Со оглед на нивната тенденција да анализираат и планираат, промените кои не поминале низ нивниот „систем за проверка“ може да ги направат крајно нервозни. Тие се плашат дека ќе направат погрешен чекор и со тоа ќе ја уништат нивната внимателно конструирана слика за совршенство.

Риба

реклама

Иако интуицијата и емпатијата се силни страни за Рибите, нивната тенденција да фантазираат често ги прави срамежливи во реалниот свет. Нивниот страв најчесто произлегува од чувството на немоќ или страв од неуспех. Понекогаш се чини дека повеќе сакаат да живеат во нивниот свет на соништата, каде што работите се предвидливи и удобни, наместо да се соочат со предизвиците на реалниот живот.

реклама