Русија се плаши од „вистината“, велат САД по забраната за медиуми од ЕУ

СAД соопштија дека Русија се плаши од вистинити информации откако Москва го блокираше пристапот до десетици европски медиуми во одмазднички потег.

„Тоа е уште еден знак дека руската влада го сузбива новинарството бидејќи се плашат сопствениот народ да не ја слушне вистината за постапките на Русија“, изјави портпаролот на Стејт департментот Метју Милер.