Се разбира, постојат големи варијации.

Колку во просек водите љубов?

И дали навистина би ја кажале вистината, или малку излажавте?

Работите не се секогаш само црни или бели, а исто така ни во врска со водењето љубов.

Некои студии покажаа дека сексот трае просечно околу седум минути, додека еминентниот експерт д -р Хари Фиш, специјализиран за лекување машки сексуални проблеми, тврди дека и тоа е претерано.

Во истражувањето за неговата нова книга „Гола вистина – Ултимативно сексуално образование за возрасни“, тој откри дека дури 43 проценти од паровите во просек не водат љубов повеќе од две минути.

Тој ги наведува мажите како главни „виновници“ за ова, иако предвремената ејакулација се смета за состојба во која сексуалното возбудување не може да се контролира повеќе од една минута. Повеќе од 90 проценти од жените не можат да доживеат оргазам во рок од две минути, така што нивното задоволство, во таков секс, дефинитивно е скратено.

„Постојат големи разлики помеѓу паровите, така што некои водат љубов и до еден час, но има многу повеќе од оние чии страсни сесии се кратки“, рече Фиш.

Тој додава дека мажите кои не можат да го одложат оргазмот две минути од почетокот на сексот, но и оние кои не можат да го доживеат по 40 минути водење љубов, дефинитивно треба да посетат лекар бидејќи таквите проблеми можат да се ублажат.

Во просек, паровите водат љубов двапати неделно, а последицата од краткото траење на сексот е секако недостатокот на желба за тоа.