Најдобар начин да го искористите стариот леб.

Состојки: (за 3 лица)

  • 9 парчиња стар леб
  • 2 јајца
  • 150 мл млеко
  • сол, бибер, оригано, босилек
  • 200 гр шунка
  • 150 гр сирење
  • 50 гр моцарела
  • Малку кечап
  • Малку маслиново масло

Подготовка:

Исечете го лебот на парчиња.

Изматете ги јајцата и млекото, додајте сол и бибер.

Ставете ја хартијата за печење на плехот. Наредете кришки леб и на секоја лажица намачкајте мешавина од јајца и млеко. Овој чекор ќе го омекне лебот одвнатре додека го одржува крцкав однадвор.

Ставете ја шунката и сирењето. Ставете кечап и секое парче посипете го со оригано и босилек. Намачкајте со малку маслиново масло.

Се пече во загреана рерна на 200 степени 10 до 15 минути.

Добар апетит!