Русија објави 1.252 смртни случаи од Ковид-19, четврти последователен ден со речиси рекордни смртни случаи во текот на целата пандемија. Русија е критикувана за евентуално манипулирање со статистиката на коронавирусот и потценување на последиците од пандемијата. Руската статистика вклучува случаи во украинскиот регион Крим, кој Москва го анектираше во 2014 година.

Advertisements

Прикажи повеќе