Ракијата е пијалок кој се конзумира на Балканот и често постарите знаат да кажат дека таа е лек за многу болести.

Тоа е точно, а ова се дел од болките кои можат да ви поминат со ракија:

Болка во желудник – доколку сте јаделе тешка храна која ви предизвикува болка во желудникот, прст-два од лозова ракија веднаш ќе ја смири болката.

Забоболка – голтка ракија држете ја десетина секунди на болниот заб и тоа повторете го неколку пати, ќе помогне во намалување на забоболката.

Болки во грлото- ако имате болки во грлото тогаш тоа е предизвикано од бактериска инфекција, ракија со неколку капки прополис успешно ќе го дезинфицира грлото.

Болки во грбот – малку ракија лесно втријте ја на болниот и вкочанет грб и болката и вкочанетоста ќе исчезнат.

Вкочанет врат – исто како и кај грбот, вкочанетиот врат исто така може да се санира на овој начин.

Лоша циркилација – нашите баби и дедовци често по будењето конзумирале ракија за подобра циркулација на крвта во организмот во текот на денот.

Уролошки проблем – ракија со магдонос е сјаен сојузник во борбата против бактериски инфекции на уринарниот тракт.