Рускиот претседател Владимир Путин потпиша указ за возвратни економски санкции како одговор на, како што се вели, „непријателските активности на одредени странски држави и меѓународни организации“, соопшти денеска Кремљ.

Advertisements

Документот не дава никакви детали за тоа кои поединци или субјекти може да бидат засегнати од мерките. Според декретот, Русија ќе забрани извоз на производи и суровини на лица и субјекти кои ги санкционирала.

Тој, исто така, забранува трансакции со странски поединци и компании погодени од руските возвратни санкции и им дозволува на руските соработници да не ги исполнат обврските.

Прикажи повеќе