Мировните преговори меѓу Украина и Русија ќе продолжат денеска преку интернет, најави вчера шефот на украинската делегација Давид Арахамија. Двете делегации во вторникот се сретнаа директно во Истанбул, по две недели онлајн преговори. Украинската делегација потоа ја претстави можната рамка за идниот мировен договор, заснован врз правно обврзувачки безбедносни гаранции кои ќе им овозможат на другите земји да интервенираат доколку Украина биде нападната.

Прикажи повеќе