реклама

Ако ги имате овие три симптоми, размислете да престанете со дневниот внес на кофеин. Имено, треба да пиете помалку кафе доколку не можете да заспиете, страдате од анксиозност и срцева аритмија.

Иако има некои здравствени придобивки од пиењето кафе, спиењето треба да биде приоритет. Ова значи дека вашата утринска шолја кафе веројатно сè уште ќе биде во вашето тело кога ќе спиете навечер, а тоа значително ќе го намали квалитетот на вашиот сон.

реклама

„Ве молиме намалете ја количината на кафе што го пиете. Идеално би било целосно да престанете да го консумирате. Кафето останува во вашето тело многу подолго отколку што мислите“, изјавил др. Сурај Кукаиди.

Големото количество кафе може да го зголеми крвниот притисок. Докторот вели дека повеќе од четири шолји кафе дневно значително влијае на крвниот притисок. Умерена количина кафе не треба да биде штетна за повеќето луѓе.

реклама

Умерена количина на кофеин не треба да биде штетна за здравјето на вашето срце, нивото на холестерол или срцевиот ритам.

Исто така, некои луѓе се почувствителни на кофеин и може да доживеат палпитации и треба да почнат да избегнуваат кофеин.

реклама