Темата љубов и секс е бесконечна, но многу луѓе не сакаат да разговараат за тоа со никого – дури ни со најблиските луѓе во животот. Кога бараме одговори на нешто сосема интимно, тогаш Google е нашиот најдобар пријател бидејќи, како што многумина истакнаа, никогаш не пресудува.

Сепак, секоја напишана буква останува запишана во пространоста на интернетот, а Google макотрпно го додава и одзема сето тоа. Со цел пошироката јавност да добие подобар преглед на она за што генерално не интересира, Google на почетокот на годината ги објавува поимите што луѓето најчесто ги барале и прашањата што ги поставувале во последната година.

Подолу можете да ги прочитате 10-те прашања за љубовта, врските и сексот кои луѓето најмногу ги барале во 2023 година.

Кога е вистинското време да се преселите кај вашиот партнер?

Иако одговорот на ова прашање е целосно субјективен, најголемиот број луѓе се обратиле до Google токму со ова барање. Не постои универзален одговор, се согласуваат експертите – но квалитетот на врската и основните вредности кои се (не)развиени во врската треба да бидат многу поважен фактор од временскиот период.

Дали треба да контактирам со мојот поранешен партнер?

На второ место е прашање кое предизвикува и полемики и е целосно субјективно. Експертите за врски велат дека треба да му се обратите на бившиот ако сметате дека сте го повредиле – затоа што никогаш не е доцна да се извините.

Дали треба да се вратам кај мојот поранешен партнер?

Иако експертите истакнуваат дека тоа навистина не е добра идеја, понекогаш љубовта е посилна од непишаните општествени правила, а ако сте собрале сила и сте му простиле на партнерот (или на себе) и сакате да ја надградите врската – никој не треба да ве спречи да го направите тоа така. Освен, се разбира, фактот дека причините поради кои раскинавте се толку сериозни што може повторно да бидете повредени.

Дали треба да простам изневерување?

Уште едно незгодно прашање на кое нема универзален одговор – затоа и минатата година се најде на листата на најчесто поставувани љубовни прашања. Секој од нас таквата болка ја поднесува на малку поинаков начин, но изневерувањето никогаш не треба да се прости ако другата страна не преземе одговорност, ако не сака да зборува за тоа и ако не сака да се менува и да работи на себе.

Дали треба да го следам бившиот на Инстаграм?

Сосема е нормално луѓето да поставуваат вакви прашања овие денови, но експертите се согласуваат дека демнењето на бившите на социјалните мрежи ги спречува луѓето да продолжат со својот живот.

Покрај прашањата за врските и врските, Google објави и прашања за секс кои луѓето најчесто ги поставувале во изминатите 12 месеци.

Може ли да водам љубов за време на бременоста?

Доколку сте сигурни дека бременоста ви е во ред, можете без страв да се опуштите и да уживате како пред бременоста. Подетален одговор на ова прашање можете да најдете со кликнување на врската.

Што е сексуална позитивност?

Тоа е еден од најпопуларните термини во последниве години и се однесува на отворени ставови за сексот, сексуалноста, сексуалната интелигенција и самодовербата кога се зборува за секс и за промовирање здраво сексуално однесување.

Колку состаноци треба да имаме пред да спиеме заедно?

Тоа е прашање што го поставуваат многу жени – што покажува дека сè уште живееме во патријархално општество. Тоа е прашање на кое исто така е премногу субјективно за да се одговори и важно е секој да прави што сака, имајќи на ум дека безбедниот секс е најдобриот секс.

Колку калории согорува водењето љубов?

Тајната на ефективното консумирање калории е во жешкиот секс, според сексолозите, за половина час секс се трошат 150 калории, додека „дивите“ трошат до 350 калории, што одговара на потрошувачката за половина час трчање.