реклама

Астролошки гледано, некои планети се движат доста брзо, како Меркур и Венера, поминувајќи низ сите 12 хороскопски знаци повеќе пати годишно. Од друга страна, на Плутон му треба долго време во орбитата околу Сонцето, како најоддалечената планета во нашиот Сончев систем.

На 23 март, за прв пат по повеќе од 225 години, Плутон се преселува во ексцентрична и револуционерна Водолија. Ова е голема работа во астро-светот, а еве на што укажува според астрологот и холистички психијатар Кејси Бад.

реклама

Плутон е во знакот на структуриран и сериозен Јарец веќе 15 години, а сега конечно е време џуџестата планета да се пресели во нов знак: Водолија. За mindbodygreen, астрологот објаснува дека Плутон се однесува на темите на трансформација, моќ, контрола, решителност, страст, упорност и интензитет.

  • Плутон е поврзан и со раѓање, смрт, секс, психологија и табу теми – додава таа. Како такви, буквално сите аспекти од нашите животи ќе бидат допрени на некој начин од овој транзит што се случува еднаш во животот.

„Кога Плутон беше во Јарец, видовме многу еволуција и трансформација, како и теми за контрола и борби за моќ во областите на животот на Јарецот“, објаснува Бад. Размислете за бумот на онлајн бизнисот, големите промени и регулативи и пандемијата.

реклама

Сега, кога Плутон влегува во сцената на Водолија на 23 март, тој претставува нова парадигма која е речиси спротивна од енергијата на Јарецот фокусирана на бизнисот и достигнувањата. Како што забележува астрологот, „Водолија се занимава со слобода, флексибилност, идеализам, напредок, социјална еднаквост, надеж, инспирација и отстапување од традицијата“, додавајќи дека овој знак е поврзан и со технологијата, науката, промените, хуманитарноста, социјалната правда и реформите. иновации…

Водолијата е револуционерна енергија, додека Јарецот е повеќе енергија за престој во зоната на удобност. „Кога Плутон ќе се пресели во Водолија, можеме да очекуваме сите теми на Водолија да бидат во фокус, лично и колективно.

реклама

Темите што можеме да ги очекуваме додека Плутон е во Водолија се континуираната еволуција на науката и технологијата, без разлика дали се работи за вештачка интелигенција, виртуелна реалност или социјални медиуми.

  • Можеби изгледа дека земјата е нестабилна (на некој начин) многу години, но на крајот ќе биде време на длабоки промени и напредок, поттикнати од визионерски импулси и надеж за подобра иднина за човештвото – објаснува Кејси Бад.

реклама