Владеењето на Ракот започна и Сонцето ќе биде во ова соѕвездие до 22 јули. Овој хороскопски знак е длабоко интуитивен и сентиментален знак. Има голема емпатија и е многу приврзан и приврзан за блиските луѓе. Има голема потреба за љубов и интимност.

Знакот Рак припаѓа на елементот Вода. Емоциите и срцето го водат низ животот, поради што може да имаат потешкотии да се вклопат во понекогаш суровиот свет околу нив. Поради тоа им се случува да залутаат, одат во погрешна насока, но само додека не научат лекција.

Бидејќи се под власта на Месечината, секоја фаза на Месечината влијае на нив, продлабочувајќи ги внатрешните дилеми и преиспитувањата.

Раковите со задоволство им помагаат на другите, обидувајќи се по секоја цена да избегнат конфликт, се разбира ако е можно. Кога се во мир со нивните животни избори, тие се среќни и задоволни и не им треба ништо повеќе.

Со кого најдобро се согласува во љубовта?

Бидејќи е воден знак, Ракот најдобро се согласува со другите водни знаци, а најмногу со Рибите. Може да направи квалитетна врска и со Земјените знаци – особено со Девицата, со која совршено се надополнува и се согласува, како и со Бикот со кој ја дели истата енергија и амбиција. Дури и Јарецот доаѓа во предвид, но клучно е да се договорат за најважното прашање, а тоа е стабилноста и семејството. Ракот бара доверба, некој кој искрено ќе го сака, кој ќе го поддржува и чие семејство ќе биде на прво место. Не бара гламурозни или големи изненадувања, претпочита вметната атмосфера дома, романтична вечера или некој друг гест на внимание.

Знаци со кои Ракот најмалку се согласува

Тоа се Лав, Водолија и Стрелец. Ниту во љубовта со Близнаците нема да биде лесно бидејќи овие два знака се на спротивни страни, имаат различни ставови за многу животни прашања.